Constanța, Str. Dragoslavele 38 (zona Delfinariu)

Recuperare medicala

Ce implică serviciile de recuperare medicala?

Centrul are relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, o parte din serviciile de recuperare medicala fiind decontate în limita plafoanelor lunare. Pentru restul serviciilor pacienții vor achita contravaloarea procedurilor.

În vederea decontării parțiale a serviciilor de recuperare medicala de către CJAS, pacienții asigurați trebuie să prezinte următoarele acte:
  • bilet de trimitere de la medicul de familie/medicul specialist, eliberat în urmă cu cel mult 90 de zile față de momentul prezentării la cabinet;
  • adeverință de salariat, însoțită de copie după ultimul ordin de plată aferent sau, după caz, copie după cel mai recent cupon de pensie, copie după carnetul de șomaj vizat la zi, adeverință de elev/student pentru anul școlar în curs, copie după chitanța de plată directă a contribuțiilor de sănătate etc.
  • cardul de sănătate, care este obligatoriu pentru orice serviciu medical prestat (consultație, proceduri de fizioterapie, emiterea unui bilet de trimitere către investigații paraclinice sau alte specialități clinice, rețetă compensată, certificat de concediu medical, scrisoare medicală).

Programarea pacienților pentru servicii de recuperare medicala e face telefonic sau direct la recepție, în limita plafoanelor lunare negociate cu CJAS.

Fizioterapia

Include totalitatea mijloacelor terapeutice care utilizează factori fizici. Centrul dispune de aparatură modernă care furnizează toată gama de electroterapie (curenți de medie și joasă frecvență – curenți interferențiali, diadinamici, TENS, curenți Träbert, curenți de înaltă frecvență, ionizări, curenți de electrostimulare), ultrasunet, laser punctiform și de înaltă intensitate (terapie HIL), magnetoterapie cu tehnologie FMF (câmp magnetic concentrat), drenaj limfatic, termoterapie locală cu nămol cald și parafină.

Kinetoterapia

Este o formă terapeutică care foloseşte programe de exerciţii fizice statice şi dinamice, în scop profilactic (de prevenire), curativ şi de recuperare. Kinetoterapia urmăreşte să redea pacientului posibilităţile fizice care au fost limitate de boală sau accidente şi să aducă compensări deficitului motor instalat.

Kinetoterapia se desfășoară sub stricta supraveghere a personalului înalt calificat și se poate realiza pe grupuri de afecțiuni sau individual, adaptată fiecărui pacient în parte. Sala de kinetoterapie este spațioasă, dotată cu aparatură modernă și dispozitive care permit atingerea principalelor obiective vizate: corectarea posturii și aliniamentului corpului, creșterea mobilității articulare, refacerea forței musculare și creșterea rezistenței musculare, ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru a corpului, reeducarea sensibilității, etc.

Masajul medical

Reprezintă o sumă de manevre manuale și mecanice, care se aplică la nivelul țesuturilor moi ale corpului uman, cu rigurozitate științifică și tehnică, cu scop profilactic, curativ, recuperator, paliativ sau igienic, cu efecte directe locale, dar și reflexe, la distanță.

Masajul medical clasic reprezintă astfel o formă de terapie care, odată cu creșterea importanței terapiilor alternative, inclusiv a terapiei fizicale, își redescoperă valențele terapeutice, își redobândește locul său în cadrul terapiei fizicale, fiind o procedură aproape nelipsită din cadrul programelor de recuperare. Masajul are atât efecte mecanice, cât și efecte reflexe, neurologice, psihologice, putând fi folosit de la reducerea durerii și combaterea aderențelor până la efectul sedativ asupra sistemului nervos central, efect de mobilizarea a fluidelor din țesuturi, efect de creștere sau de scădere a tonusului muscular, vasodilatație, etc.

Kinesiotaping

Este știința aplicării benzilor kinesiologice și a cunoscut în ultimii 10 ani o dezvoltare impresionantă. Banda kinesiologică este folosită în special în domeniul medicinei sportive, în scop profilactic și terapeutic.

Benzile kinesiologice sunt un mijloc terapeutic foarte eficient care ajută la diminuarea durerii, activarea sistemului limfatic, la susținerea funcției articulare și prevenirea traumatismelor, la îmbunătățirea funcției musculare și a oxigenării țesuturilor și implicit la creșterea performanței.
La baza terapiei cu benzi kinesiologice stau noțiuni de anatomie, de cinematică și dinamică a mișcării, de statică și posturologie, de biomecanică, traumatologie, osteopatie, medicină tradițională chineză. Absența efectelor secundare permite utilizarea acestor benzi pentru toate vârstele.

Rămâne însă în sarcina specialistului stabilirea montajului și corectitudinea aplicării lui.
În domeniul esteticii, cel mai fiziologic mod de remodelare corporală este banda kinesiologică, fără tratamente sofisticate care să agreseze organismul, fără efecte secundare, dar cu multă precizie și cu foarte mult profesionalism din partea specialistului.